Kan man selv skifte batteri i en MacBook?

Alle MacBooks er udstyret med et batteri, som kan udskiftes, men kan man selv udskifte det?

Hvornår er det en god ide af skifte batteri?

Udskiftning af batteriet i en MacBook kan være en god idé i visse situationer:

 1. Nedsat batteriydeevne: Hvis du oplever betydelig forringelse af batteriydeevnen, hvor din MacBook ikke kan holde strøm i længere tid, er det en indikation på, at batteriet muligvis er slidt og skal udskfites.
 2. Ældre MacBooks: Ældre MacBooks kan have batterier, der ikke præsterer så godt. Udskiftning kan forbedre ydeevnen og forlænge levetiden på din MacBook.
 3. Driftsproblemer: Hvis din MacBook oplever uventede nedlukninger, selv når batteriet synes at have en vis mængde strøm tilbage, kan det være et tegn på, at batteriet er defekt.
 4. Sikkerhedsforhold: Hvis batteriet begynder at hæve op eller viser andre tegn på skade, er det vigtigt at udskifte det.

Hvilke MacBooks kan man skifte batteri i?

Som udgangspunkt kan batteriet skiftes i alle MacBooks, der er dog væsentlig forskel på, hvordan batteriet er monteret i de forskellige typer MacBooks. Nogle batterier er limet i, hvor andre er monteret med skruer.

Batteriskift i nyere MacBooks

I de nyere MacBook Pro’s fra 2015 og fremefter er batterierne fastgjort med lim i MacBook’ens top case. Installation af et nyt batteri kræver ofte afmontering af Logic Boardet.

Hvis du ikke har erfaring med at udskifte batteri i nyere MacBooks, anbefaler vi stærkt, at du undlader at gøre det selv. Risikoen for at beskadige komponenter under processen er til stede, og det er derfor bedre at overlade opgaven til professionel Mac reparatør.

Hvilke MacBooks er lette at udskifte batteriet i?

Hvis du ejer en ældre MacBook Pro Unibody fra 2009-2012, er det relativt nemt at skifte batteriet selv. Batterierne i MacBook Pro Unibody er ikke limet, men fastgjort med skruer, hvilket gør denne model til en af de mere brugervenlige MacBooks, når det kommer til batteriudskiftning.

Også ældre MacBook Airs fra 2010-2017 er lette at skifte batteri på. Ligesom MacBook Pro Unibody modellerne er batteriet fastgjort med skruer, hvilket gør det enkelt at udskifte selv

Liste over MacBooks, hvor batteriet er monteret med skruer

MacBook Pro Unibody modeller
 • MacBook Pro Unibody 17″ A1297
 • MacBook Pro Unibody15″ A1286
 • MacBook Pro Unibody13″ Unibody A1278
MacBook Air modeller
 • MacBook Air 13″ A1466
 • MacBook Air 13″ A1369
 • MacBook Air 11″ A1465
 • MacBook Air 11″ A1370

Er du tvivl om batteriet i din MacBook er limet eller skruet i, så kan du kontakte os for at få hjælp.

Skift selv batteriet i din MacBook

Skal du selv skifte batteri i din MacBook, men mangler erfaring, så kan vi anbefale, at du finder en guide online. Her kan du med fordel besøge ifixit.com, som har mange guidede reparationer til netop MacBooks.

Hvor kan man købe batterier?

Der er rigtig mange danske og udenlandske forhandlere af MacBook batterier, og det kan være svært at navigere rundt mellem de mange forhandlere og batterityper.

Hos Nordicgear.dk kan du købe OEM MacBook batterier, som alle kommer med 2 års garanti. Hvis du mangler hjælp til at finde det korrekte batteri til din MacBook, så giv os et ring eller send os en mail.

Skriv en kommentar

Kreditkort logoer